Klik op een item voor meer info. 

Reebok

In plaats van een kop prepareren, deze keer alleen een schedel met geweitje. 

Lees meer »

Moeflon

Het was genieten tijdens de afwerking. Ik ben blij met het resultaat. De moeflon is weer een soort in ere hersteld!

Lees meer »

Moeflon

Vandaag is deze moeflon aan de beurt. Het model is op maat gemaakt aan de hand van de maten die ik genomen heb bij het dode dier. Als het goed is, moet de huid dus gaan passen.

Lees meer »

Reegeit

Gisteren een reegeit opgezet. Helaas was deze al te lang 'rijp' geworden voor het vlees en heeft daardoor tijdens het looiproces nogal wat haren verloren.

Lees meer »

Werk in uitvoering

Vandaag weer vanalles naar de looierij gebracht, maar ook weer huiden opgehaald. Dus afwerken van de huiden, passend maken van de vormen en er weer een natuurgetrouwe uitstraling aan geven. Een uitdaging weer!

Lees meer »

Haas

Als ik een dood dier aan de kant van de weg zie liggen, kan ik het eigenlijk niet laten om even te kijken. Dat kan vaak niet door het drukke verkeer, maar deze haas was prima te bereiken en nog puntgaaf om te zien.  Ook belangrijk: nog 'vers' en dus prima te conserveren.

Lees meer »

Luipaard

Vandaag een antiek luipaardvel gekregen om te restaureren. Hoe ga ik dat opweken? Gelukkig kan de huid in het bad!

Lees meer »

Vossenpels

Van een paar huiden van een paar blogs terug en van een staart die ik gelooid heb, is nu door een zeer ervaren iemand een prachtige Davy Crockettmuts gemaakt. Prachtig zacht van Zeeuwse vossen! De klant kan tevreden zijn!

Lees meer »

Eekhoorn

Een eekhoorn in zomervacht. Flink gehavend van een aanrijding. Maar nu weer een beetje in oude glorie hersteld.

Lees meer »

Vospuzzel

Helaas geen vorm met de juiste houding en maten, dus heel veel aanpassen. Houding, grootte, poten, kop, alles van de vorm moest aangepast.

Lees meer »

Wachtend op een nieuw velletje...

Er liggen heel wat modellen en modelletjes te wachten om aangepast te worden en voorzien te worden van een mooi gelooide jas. Ik kijk ernaar uit om ze af te werken en af te leveren als een mooi geprepareerd dier.

Lees meer »

Paardenstaart

Een klant wilde heel graag de staart van haar paard geprepareerd hebben. Ook de huid met de manen wordt nog gelooid.

Lees meer »

Tijd voor de looier

Hoog tijd voor een bezoek aan de looier. Er liggen al zoveel huiden te wachten. Zowel om voor decoratie te gebruiken als voor het opzetten.

Lees meer »

IJsvogel

Vandaag is dit prachtige IJsvogeltje aan de beurt. Helaas tegen een raam gevlogen. Gelukkig gevonden zodat hij bewaard kan blijven!

Lees meer »

Vachten

Intussen een behoorlijk aantal vossen gevild voor de vacht, evenals een aangereden reebok waarvan de vacht nog wel mooi was. Binnenkort dus weer een heel vrachtje voor de looier, zodat de huiden professioneel behandeld worden en heel lang mee gaan.

Lees meer »

Nu drogen

Een paar dagen later staat deze vos toch ook weer overeind. Voorzien van spelden tegen krimp. Nu drogen en daarna afwerken met de airbrush. Deze klant wilde eenzelfde houding als ik eerder gedaan had. Dat kwam hier goed uit vanwege erge beschadigingen op plekken die nu niet goed te zien zijn. 

Lees meer »

Model staan

De net afgewerkte vos op de dijk in het gras gezet om als model te dienen. Geen probleem met weglopen en bewegen, ideaal! 🙂 Een hele kunst minder, dat wel, maar leuk om te zien!

Lees meer »

Kerkuil

Vandaag nog begonnen aan een schitterende kerkuil. Altijd jammer als zo'n prachtig dier aangereden wordt. 

Lees meer »

Vos

Vandaag weer een vos opgezet. Het voorbereidende werk was al allemaal eerder gedaan, dat scheelt. Evengoed toch weer een heel klusje. Nu nog controleren de komende dagen en na droging afwerken met de airbrush en op z'n postament plaatsen.

Lees meer »

Buizerd

Deze mooie, lichte buizerd is al helemaal leeg. Net gewassen en al gedeeltelijk geföhnd. 

Lees meer »

Hond vs vos

Deze vos, waar voor de eigenaar mooie herinneringen bij horen, werd aangevallen door de hond. Hij verweerde zich niet en dit is het resultaat.

Lees meer »

Terug van de looier

Na al het villen en wat maanden wachten, zijn er nu weer wat vachten terug. Mooi nat gelooid, bijna gereed om te prepareren. Nu weer even de vriezer in.

Lees meer »