Vanwege het naar verhouding vele werk en de lange wachttijd die daardoor ontstaat, nemen we op dit moment geen vogels meer aan om te prepareren.

Klik op een item voor meer info. 

Tijd voor de looier

Hoog tijd voor een bezoek aan de looier. Er liggen al zoveel huiden te wachten. Zowel om voor decoratie te gebruiken als voor het opzetten.

Lees meer »

IJsvogel

Vandaag is dit prachtige IJsvogeltje aan de beurt. Helaas tegen een raam gevlogen. Gelukkig gevonden zodat hij bewaard kan blijven!

Lees meer »

Vachten

Intussen een behoorlijk aantal vossen gevild voor de vacht, evenals een aangereden reebok waarvan de vacht nog wel mooi was. Binnenkort dus weer een heel vrachtje voor de looier, zodat de huiden professioneel behandeld worden en heel lang mee gaan.

Lees meer »

Nu drogen

Een paar dagen later staat deze vos toch ook weer overeind. Voorzien van spelden tegen krimp. Nu drogen en daarna afwerken met de airbrush. Deze klant wilde eenzelfde houding als ik eerder gedaan had. Dat kwam hier goed uit vanwege erge beschadigingen op plekken die nu niet goed te zien zijn. 

Lees meer »

Model staan

De net afgewerkte vos op de dijk in het gras gezet om als model te dienen. Geen probleem met weglopen en bewegen, ideaal! 🙂 Een hele kunst minder, dat wel, maar leuk om te zien!

Lees meer »

Kerkuil

Vandaag nog begonnen aan een schitterende kerkuil. Altijd jammer als zo'n prachtig dier aangereden wordt. 

Lees meer »

Vos

Vandaag weer een vos opgezet. Het voorbereidende werk was al allemaal eerder gedaan, dat scheelt. Evengoed toch weer een heel klusje. Nu nog controleren de komende dagen en na droging afwerken met de airbrush en op z'n postament plaatsen.

Lees meer »

Buizerd

Deze mooie, lichte buizerd is al helemaal leeg. Net gewassen en al gedeeltelijk geföhnd. 

Lees meer »